Kui esimene maasikaisu rahuldatud, valmista värsketest marjadest smuutit, jäätist või pane maasikaid Brita koogi vahele. Vaata meie ideesid siit.
Kasta maasikad šokolaadi sisse
Sulata šokolaad (kas piimašokolaad, tume või valge – kõik sobivad) kuuma veevanni kohal. Kasta pool maasikat sulašokolaadi sisse. Nõruta maha üleliigne šokolaad ja aseta maasikas küpsetuspaberile ning pane ca 10-15 minutiks külmkappi. Paku selliseid maasikaid pidulikuks suupistena või kaunista nendega tort või magustoit, näiteks kama-maasika magustoit.
Täida maasikad põneva sisuga
Suuremad maasikad uurista – nii saad need täita põnevate täidistega. Pane maasikatesse näiteks kohupiima-vahukoorekreemi, kitsejuustu või jäätist. Selleks, et täidetud maasikad serveerimisvaagnal kenasti püsti püsiksid, lõika neilt põhja alt õhuke viil.
Valmista lihtne ja kosutav maasikajook
Pane blenderisse maitsestamata jogurtit, piima, maasikaid ja natukene suhkrut ning blenderda valmis maasikapiim. Maasika-virsiku smuutiks (vegan!) blenderda kokku maasikad, virsik, banaan, taimne kaera- või mandlipiim ja lisa vahtrasiirupit.
Palaval suvepäeval valmista maasikatest aga jäätisekokteil. Selle sisse sobib värskendamiseks hästi ka piparmünt. Vaata maasika-mündi jäätisekokteili retsepti siit.
Kõige lihtsama maasikajoogi saada aga nii kui segad maasikatest tehtud toormoosi lihtsalt piimaga! Lisa näiteks ka natukene kama. Lihtne ja ülimalt kosutav.
Keera maasikad rullbiskviidi sisse
Valmista rullbiskviit või beseerull nagu tavaliselt (erinevaid rullbiskviidi põhja retsepte leiad siit). Täidis vali samuti meelepärane. Serva, millest rullbiskviiti hakkad rulli keerama, aseta ritta ühesuurused (keskmise suurusega) maasikad. Rulli nüüd biskviit kokku nii, et maasikad jäävad keskele. Rulli lahti lõigates vaatab selle keskelt vastu kaunis maasikas.
Rullbiskviidi võid ka pealt maasikatega kaunistada, vaata näiteks seda tatrajahust valmistatud maasikarulli. Rullbiskviidi täidisesse kasuta maasikahooajal mõistagi just maasikatest tehtud toormoosi (vt rullbiskviit maasikate ja vahukoorega, retsept siin.)
Valmista vähemalt üks maasikakook
Maasikate hooajal ära unusta teha maasikakooki! Eestlaste lemmik on biskviittort kohupiimatäidisega, mille vahele ja peale pane nüüd just maasikaid. Ka Brita kook on sobilik just nüüd maasikatega kaunistada.
Maitsvaid maasikatorte on nii küpsetamata kui küpsetatud kujul, alates küpsisetortidest, tarretatud jogurtitortidest kuni juustukookide ja muretaina põhjal küpsetisteni välja. Vaata Perenaine.ee maasikatortide kogumikku siit.
Jäätis ja maasikad!
Serveeri vanillijäätist maasika toormoosi ja viilutatud värskete marjadega. Ilma jäätisemasinata valmivaks maasika-banaanijäätiseks sügavkülmuta esmalt maasikad ja banaanid ning seejärel püreesta need massiks (vt retsepti siit). Jäätis ongi valmis! Veel ideid maasikajäätise valmistamiseks: maasikasorbett, maasikajäätis valge šokolaadiga või pehme maasikagelato.
Küpsisemagustoit ja jogurtimaius
Küsisime oma Facebooki lehel meie lugejatelt nippe, mida nemad maasikatest teeksid. Siin mõningad nendest:
- Valmista lihtne smuuti: blenderda kokku maasikad, jogurt ja banaan.
- Maasikamaitseliseks veeks pane värsked viilutatud marjad kannu vee sisse.
- Naudi värskeid marju kuuma šokolaadi ja vahukoorega. Või lihtsalt vahukoorega!
- Tee maasikatest lihtne magustoit: sega kokku küpsisetükid, kohupiim ja maasikatükid.
- Hea vahepala on süüa maasikaid Kreeka jogurtiga.
- Maasikasalat kiivi ja banaanidega, peale vaarikakaste.
- Tõeline nostalgiamaius: tee maasikad kahvliga puruks, sega piima ja natukese suhkruga.
- Banana Split maasikakastmes: blenderda 4 dl värskeid maasikaid, 3 dl tuhksuhkurt ja 1 tl sidrunimahla. Koori 4 väiksemat banaani ja lõika need pikuti pooleks. Tõsta banaanid taldrikule ja aseta nende kõrvale vaniljejäätist. Kalla peale kaste. Kaunista vahukoore ja mandlilaastudega.