Tatrarull karamellkreemi ja maasikatega

Magusa karamellise kreemi, mahlaste maasikate ja õrna pähklimaitselise biskviidiga nisujahuvaba rull. Kreem  sisaldab alkoholi, mistõttu ära seda lastele serveeri.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl toortatrajahu

Kreem:

  • 200 g maitsetamata toorjuustu
  • 190 g keedetud kondenspiima
  • 2 dl 35% koort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 sl Vana Tallinna likööri
  • u. 150 g värskeid maasikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde tatrajahu ja sega ettevaatlikult segamini. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni biskviit on küps.

Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Tõmba enne all olnud paber ettevaatlikult ära ja lase jahtuda.

Kreemi tarvis vahusta toasoe toorjuust koos keedetud kondenspiimaga. Lisa vahustatud koor, vanilliekstrakt, liköör, sega läbi. Kata biskviit ühtlaselt kreemiga ja kata väikeste maasikatükkidega. Keera biskviit rulli ja lase seista jahedas kaks tundi kuni üleöö.

Soovi korral kaunista värskete maasikate, piparmündilehtede ja kondenspiima kreemiga.

Retsept: veidi muudetuna Lia Virkuse raamatust “Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal”, foto ja teostus: Marit Soobik

raamat_liatordid




Eelmine postitus
Jäätis "Prantsuse pööris"
Järgmine postitus
Juustune pirukas värske spinatiga
4 Kommentaari

June 19, 2015

See on ülimaitsev rullbiskviit! Süües ei saa üldse arugi, et tatrajahust valmistatud, kuna mingit spetsiifilist tatra maitset juurde ei jää.


July 19, 2016

Oi täidis on küll nii nämma. Kuna minul jäi see nii vedel millegi pärast siis sõime täidise niisama ära. Noh rullbiskviidi vahele ei läinud seda vedelat palju ja peale kaunistusi sellest teha ei saanud. Seega siit küsimus miks jäi mu täidis vedel? Maitselt on see väga hea ja tahan uuesti korrata, kuid pean välja nuputama mis läks valesti.


July 20, 2016

Riin, kreem kindlasti ei tohiks jääda vedel. Millist toorjuustu ja keedetud kondenspiima kasutasid? Kas vahukoore vahustasid tugevaks vahuks? Või sai liiga palju likööri?


June 30, 2019

Sama mure siin, täidis jäi liiga pehme, polnud võimalik ilusat rulli teha. Kasutasin Otto toorjuustu, vahukoort ju võiks vahustada ei tohiks ja kondenspiima keetsin ise paksuks. Maitses küll hea aga külalistele sellist niiöelda plönni 🙂 ei paku 🙂 Likööriga ka ei liialdanud, selle maitset õieti ei tundnudki.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jäätis "Prantsuse pööris"

Maitsev, suvine ja kergelt nostalgiline jäätis, millesse sobivad samahästi nii maasikad kui vaarikad (või mõlemad korraga). Kes alkoholi ei soovi lisada, võiks marjasegu enne külmutamist jäätisemasinas valmis teha ning siis vanillikreemi hulka lisada, jääb kreemjam.

 

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.