Gelato on pehme jäätis Itaaliast. See maasikane gelato üllatab aromaatse maasikamaitse ja kreemise tekstuuriga.

  • 150 g peensuhkrut
  • 125 ml piima
  • 2 munakollast
  • 125 ml mascarponet
  • 400 ml püreestatud maasikaid
  • 2 spl marjalikööri
  • 2 spl roosivett

Kurna maasikapüree läbi sõela. Sega hulka 100 g suhkrut.

Kuumuta piim keemiseni. Vahusta munakollased ülejäänud 50 g suhkruga heledaks vahuks, vispelda kuum piim munakollaste hulka.

Kuumuta muna-piimasegu vesivannil, pidevalt segades kuni pakseneb. Klopi mascarpone õhulisemaks ja sega muna-piimasegu hulka, paar lusikatäit korraga. Jahuta segu jäävannis või külmas vees.

Viimasena sega hulka maasikapüree, liköör ja roosivesi. Maitse, kas magusus on paras. Jahuta külmkapitemperatuurini ja valmista jäätisemasinas.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)