Kodu / Teeme ise

Teeme ise

Babka ehk rikkalik šokolaadisai

Pärmitainaks kuumuta piim 40 kraadini ja sega sisse pärm ning 1 spl suhkrut. Lase seista ca 5 minutit kuniks pärm “hakkab käima”, s.t. on kergelt vahune ja tunned pärmi käärimise...

2 Kommentaari / January 16, 2017

Taimne hamburger

Hamburgeritegu on üsna aeganõudev, kuid see eest põnev ja tulemus on tegemist väärt. Isetehtud pärmitaignast saad pehmed, hamburgeri väärilised saiakesed. Sellest...

0 Kommentaari / January 06, 2017

Lihtne ja kiire majonees

Kuigi klassikaliselt tuleb majoneesi valmistamiseks tublisti vispliga vehkida, on olemas ka lihtsam variant: kasutada saumiksrit. Eriti lihtsaks teeb selle majoneesi asjaolu, et võib...

0 Kommentaari / August 02, 2016


Kuidas teha jäätist

Jäätist on kõige mugavam teha jäätisemasinaga, kuid jäätist õnnestub kokku segada-külmutada ka ilma spetsiaalse masinata. Kuidas teha jäätist jäätisemasinaga Klassikaline...

0 Kommentaari / July 26, 2016

Kodutehtud või

Maitsva ja värske isetehtud või valmistamiseks kulub ainult viis minutit, proovi järele! Mikserda 2 dl 35% rõõska koort kuniks see läheb teraliseks ja massist hakkab eralduma...

1 Kommentaar / March 28, 2016

Rukkileib

1.  etapp Sega juuretis 1-1,2 liitri sooja (40 kraadi) veega. Lisa niipalju rukkijahu, et lusikaga segades paksem hapukooretaoline mass jääb. Kata kauss käterätikuga ja pane...

2 Kommentaari / February 10, 2016


Küpsetame ekleere

Ekleerid on pikliku kujuga keedutainaküpsetised. Pealt krõbeda küpsetise sees on peidus rohke kreem. Tänapäeval on ekleerid (kodumaal Prantsusmaal) ka hästi värvikirevalt ja põnevalt...

0 Kommentaari / December 18, 2015

Saksa jõuluküpsetis - stollen

Kui esimese advendi saabudes sõtkutavad tublid Eestimaa perenaised piparkoogitainast, siis traditsioone järgivates Saksa kodudes pannakse sel ajal ahju stollen ehk Saksa jõulusai...

0 Kommentaari / November 29, 2015

Tuuletaskud

Tuuletaskud valmivad keedutainast, mis pärineb prantsuse köögiklassikast. Sarnaselt paljudele teistele prantsuse klassikalistele küpsetistele, valmib keedutainas lihtsatest koostisosadest,...

5 Kommentaari / January 05, 2015


Filet mignon

Filet mignon (pr k. väike steik) on fileetükk, mis on lõigatud veise kõige pehmemast ja õrnemast lihast – sisefileest. Sisefilee pehmus on tingitud sellest, et see mõlemal pool...

1 Kommentaar / December 17, 2014


sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.