Rabarberi-pohlajäätis lehmakommidega

Jäätis lehmakommitükkide ja rabarberi-pohla moosiga on parajalt hapu ning samas magus. Pohlade asemel võid kasutada ka jõhvikaid. Lehmakommitükid lisavad põnevat tekstuuri.

 

Jäätis:

  • 4 suurt munakollast
  • 6 sl suhkrut
  • 3 dl 35% koort
  • 3 dl piima

Rabarberi-pohla moos:

  • 1 dl pohli
  • 3 rabarberivart
  • 2 spl suhkrut

Lehmakommid:

  • 7 lehmakommi

 

Jäätisepõhjaks klopi munakollased ja suhkur lusikaga kergelt vahuseks. Pane piim potiga tulele, kuumuta keemiseni ja nirista pidevalt segades munakollaste sisse. Kalla tagasi potti ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni mass kergelt pakseneb. Eemalda tulelt, kalla läbi sõela ja jahuta. Sega juurde koor.

Pane pohlad ja hakitud rabarber 2 sl suhkru ja 1 sl veega potti. Keeda madalal kuumusel, kuniks saavutad moosise massi (ca 5-7 minutit). Purusta saumikseriga ning jahuta. Haki lehmakommid peeneks.

Valmista jäätisemasinaga esmalt jäätisepõhjast jäätis. Sega sisse lehmakommid. Pane saadud jäätis sügavkülma-kindlasse vormi ning sega lohakalt sisse ca pool pohla-rabarberimoosist nii, et jäätis jääks triibuline. Pane enne söömist vähemalt 5 tunniks sügavkülmikusse.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi-kohupiimakook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-kohupiimakook
Rabarberikook, mille hapusust mahendab magus kondenspiima-kohupiimatäidis. Kook on parim kui on saanud üleöö külmikus maitsestuda.
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.