Mis sobiks peolauale paremini kui üks vastupandamatu maasikatort…

Põhi:
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 0, 5 dl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl kakaopulbrit
Täidis:
  • 1 dl piima
  • 3 tl želatiini
  • 300 g hapukoort
  • 300 g kohupiimapastat
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 250 g maasikaid
Koogi kate:
  • 150 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 250 g maasikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka. Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Jahuta ja lõika kaheks kettaks.

Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin külmas piimas, seejärel sulata kuuma veevanni kohal ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.

Pane koogipõhi tagasi vormipõhja. Lao peale maasikad (lõikepind aseta vormi vastu, siis jääb pärast ilus maasikatest serv), vala ettevaatlikult peale hapukooresegu, tõsta peale teine pool ja määri see suhkruga segatud hapukoorega. Tõsta kook külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista kook maasikatega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)