vegan õunakook

Hästi pehme ja mahlane õunakook, mis valmib ilma muna ja piimatoodeteta. Kook püsib hea mahlane ka järgmisel päeval.

  • 100 g nisujahu
  • 100 g speltajahu
  • 1 dl + 2 spl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 dl taimset piima
  • 1 dl rapsiõli
  • 8-10 õuna
  • 0,5 dl pohli
 

Koori õunad ja puhasta südamikest. Lõika sektoriteks ja sektorid omakorda pooleks. Peaksid saama paksemad õunaviilud. Jäta ootele.

Sega kausis jahud, 1 dl suhkurt ja küpsetuspulber. Lisa juurde õli, piim ja pohlad, sega taigen ühtlaseks. Taigen on üsna vedel. Kalla see 24 cm-se läbimõõduga koogivormi, mille oled seest küpsetuspaberiga vooderdanud. Säti peale õunad ja raputa peale 2 spl suhkru ja 1 tl kaneeli segu.

Küpseta 180-kraadises ahjus ca 35-40 minutit. Enne sööma hakkamist lase vormis jahtuda (kook on kuumalt pude). Kaunista pohladega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)