Selles maitsvas koogis kohtuvad kolm head komponenti: šokolaadine põhi, kreemjas toorjuustutäidis ja vaarikad.

Šokolaadipõhi:
  • 3 muna
  • 180 g nisujahu
  • 150 g võid
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 150 g suhkrut
Toorjuustutäidis:
  • 400 g toorjuustu
  • 2 muna
  • 150 g suhkrut
  • 1 spl vanilliekstrakti

Kate:

  • 200-300 g vaarikaid

Vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks vahuks. Lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad. Sulata veevannil šokolaad, lase jahtuda. Vala šokolaad võivahule, lisa ka sõelutud jahu, sega ühtlaseks tainaks.

Toorjuustutäidise jaoks vahusta toorjuust koos munade, suhkru ja vanilliekstraktiga kreemjaks vahuks.

Võta väike neliknurkne küpsetusvorm(20 x 30cm), vooderda küpsetuspaberiga, kata vormipõhi šokolaaditainaga. Vala peale toorjuustutäidis, aseta täidisele vaarikad*, suru kergelt täidisesse. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus 40-45 minutit. Lõika jahtunud kook ruutudeks.

Nippe ja nõuandeid: kui kasutad külmutatud vaarikaid, ära neid eelnevalt üles sulata.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)