Indiapärane riis, mis sobib nii iseseisvaks eineks kui lisandiks.

  • 250 g Basmati riisi
  • 2 dl vett
  • 0,5 tl kardemoni
  • 1 kaneelikoor
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud jeera’t ehk vürtsköömneid
  • soola
  • praadimiseks 2 spl õli

Pese riis külma veega, kuniks vesi jääb läbipaistev (3-4 korda). Kurna.

Kuumuta pannil õli. Lisa kardemon ja nelk, kuumuta 10 sekundit. Lisa kurkum ja vürtsköömned ja kuumuta veel 10 sekundit, pidevalt segades, et õli maitsestuks. Lisa riis ja prae läbi.

Kalla peale 2 dl vett, lisa kaneelikoor, kata kaanega ja kuumuta kõrgel kuumusel keemiseni. Kui riis läheb keema, alanda temperatuuri madalaks ja lase 10 minutit podiseda. Eemalda tulelt ja lase veel kaane all 10 minutit haududa. Enne serveerimist sega kahvliga läbi ja maitsesta soolaga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)