Indiapärane riis

Indiapärane riis, mis sobib nii iseseisvaks eineks kui lisandiks.

  • 250 g Basmati riisi
  • 2 dl vett
  • 0,5 tl kardemoni
  • 1 kaneelikoor
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
  • 1 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud jeera’t ehk vürtsköömneid
  • soola
  • praadimiseks 2 spl õli

Pese riis külma veega, kuniks vesi jääb läbipaistev (3-4 korda). Kurna.

Kuumuta pannil õli. Lisa kardemon ja nelk, kuumuta 10 sekundit. Lisa kurkum ja vürtsköömned ja kuumuta veel 10 sekundit, pidevalt segades, et õli maitsestuks. Lisa riis ja prae läbi.

Kalla peale 2 dl vett, lisa kaneelikoor, kata kaanega ja kuumuta kõrgel kuumusel keemiseni. Kui riis läheb keema, alanda temperatuuri madalaks ja lase 10 minutit podiseda. Eemalda tulelt ja lase veel kaane all 10 minutit haududa. Enne serveerimist sega kahvliga läbi ja maitsesta soolaga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Suvikõrvitsapirukas
Järgmine retsept
Vegan õunakook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Suvikõrvitsapirukas

Lihtsalt valmiv juustune suvikõrvitsa-lehttainapirukas, mis maitseb kõige paremini ahjusoojalt.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.