Teeme ise / 07/26/2017

Kuidas teha ise hapupiima

Hapupiima saad ise valmistada piimast, mis on pastöriseerimata. Pastöriseeritud piim läheb hapnemise käigus mõrudaks.

  1. Hangi toor- või talupiima (1 l) ja kalla see purki.
  2. Hapnemise kiirendamiseks sega sisse 1 spl hapukoort.
  3. Ära purgisuud täitsa kinni pane, pane sellele kaas, kile vms kuid nii, et ka õhku pääseks purgi sisse.
  4.  Jäta piim hapnema toatemperatuurile.
  5. Hapupiim on valmis, kui piim on tükiline (2-3 päeva). Sega see läbi, et suuremad tükid lahustuksid ja tõsta külmikusse.
hapupiim-DSC_0463

Hapupiim kama, maasikate ja suhkruga.




Eelmine postitus
Ferrero šokolaadikook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Ferrero šokolaadikook
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.