Väga maitsev kook jõuluaega, piparkoogine põhi ja peal karamellised õunad, mmm…

Kate:

  • 4 spl võid
  • 1,2 dl pruuni suhkrut
  • 4 õuna

Tainas:

  • 1,2 dl võid
  • 1,2 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 dl siirupit (tumedat)
  • 1 dl mett
  • 2,5 dl keefiri
  • 5,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola

Katteks sulatada või. Lisa suhkur, sega, kuumuta tasasel tulel u. 4 minutit. Võta tulelt, kalla võitatud, 24 cm-se läbimõõduga koogivormi, mis ei ole lahtikäiv.

Koori ja viiluta õunad, lao ringikujuliselt vormi.

Vahusta või suhkruga pehmeks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja ingver. Teises kausis klopi lahti muna, lisa siirup, mesi ja keefir. Lisa võisegule vaheldumisi jahusegu ja muna-siirupisegu, sega tainas ühtlaseks ja vala õuntele.

Küpseta 160-kraadises ahjus u. 50 minutit. Lase koogil 10-15 minutit jahtuda, siis kummuta kook taldrikule, serveeri vanillijäätisega.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kasutades tumedat siirupit saad tumedama põhjaga koogi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)