Pidulik tiramisu-maitseline tort, mille valmistamine on küll aeganõudev, kuid tulemus igati väärt proovimist.

Tordipõhi:
  • 4  muna
  • 4 spl suhkrut
  • 4 spl nisujahu
  • 4 spl tärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • veidi soola
Immutamiseks:
  • 1,5-2 dl kanget kohvi
  • 1 spl mandlilikööri
Šokolaadikreem:
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl 35% koort
Toorjuustukreem:
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 400 g toorjuustu
  • soovi korral 1 spl mandlilikööri

Eralda munavalged kollastest, vahusta veidikese soolaga tugevaks vahuks. Munakollased vahusta koos suhkruga heledaks kreemiks, sega hulka pool munavalge vahust.

Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber, sõelu munavahu hulka. Sega ettevaatlikult läbi ja sega juurde ülejäänud munavalgevaht.

Vala tainas 26 cm küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase täielikult jahtuda, seejärel lõika põhi kolmeks võrdseks kettaks.

Šokolaadikreemiks sulata veevannil šokolaad, lase jahtuda. Sega šokolaadi hulka vahustatud vahukoor, sega õrnalt läbi.

Toorjuustukreemiks eralda munavalged kollastest, vahusta tugevaks vahuks. Munakollased vahusta koos suhkruga paksuks heledaks kreemiks. Sega juurde toasoe toorjuust, viimasena lisa ettevaatlikult segades munavalged. Maitseks võib soovi korral lisada 1 spl mandlilikööri.

Aseta lahtikäivasse koogivormi üks biskviitpõhi, immuta kohvi-likööriseguga. Tõsta peale pool toorjuustu kreemist, silu pealt ühtlaseks ja aseta peale teine biskviitketas. Immuta põhja kohvi-likööriseguga, tõsta peale šokolaadikreem. Aseta kreemile viimane biskviitketas, immuta järele jäänud kohviseguga ja kalla alles jäänud toorjuustukreem põhjale. Silu pealt ühtlaseks ja lase külmas järgmise päevani maitsestuda. Enne serveerimist raputa tordile kakaopulbrit, kaunista nt. lilleõitega.

Retsept: Liilia Raik (Köögitoimkond), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)