Sotšnikud (vaarakud)

Vene köögi raudvara sotšnikud on eesti keeli vaarakud. Neid on väga lihtne teha. Sellest kogusest saab ühe plaaditäie.

  • 50 g pehmet võid
  • 3,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soodat
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 sl hapukoort
  • soola

Täidis:

  • 150 g teralist kohupiima
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 1 sl nisujahu

Sega suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme või ning seejärel soodaga segatud jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema.

Täidise valmistamiseks sega kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur, hapukoor ja jahu. Rulli tainas jahusel laual laiali ja vormi 10 cm läbimõõduga kettad. Aseta lusikatäis täidist ühele poolele ning tõsta teine pool peale. Suru kahvliga tihedalt kinni ja pintselda üle lahtiklopitud munaga. Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.

Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Puruvanakesed õuntega
Järgmine postitus
Tort kodumaale
1 Kommentaar

May 3, 2016

Väga head tulid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Puruvanakesed õuntega

Kohupiima-muretainast valmistatud väikesed sarvekesed, mille sees peidus on väikesed õunatükid. Parimad ahjusoojalt! Retsept on munavaba.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.