Kodune õunakook, mis valmistamine ei võta kaua aega, lisaks on see rummise maitsega kook ka rasvainevaba.

  • 3 muna
  • 160-180 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 kl keefiri
  • 220 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 700-800 g õunu
  • pool pudelit rummiessentsi

Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel jahu, sool ja sooda.

Munad vahustada suhkruga valkjaks kreemiks, lisada keefir ja jahusegu. Lisa ka õunatükid ja rummiessents.

Vala tainas 26 cm-se läbimõõduga koogivormi, puista peale kaneeli ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Katsu koogi valmidust puutikuga.

Retsept: Kiilike köögis, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)