Kodune õunakook, mis valmistamine ei võta kaua aega, lisaks on see rummise maitsega kook ka rasvainevaba.

  • 3 muna
  • 160-180 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 kl keefiri
  • 220 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 700-800 g õunu
  • pool pudelit rummiessentsi

Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel jahu, sool ja sooda.

Munad vahustada suhkruga valkjaks kreemiks, lisada keefir ja jahusegu. Lisa ka õunatükid ja rummiessents.

Vala tainas 26 cm-se läbimõõduga koogivormi, puista peale kaneeli ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Katsu koogi valmidust puutikuga.

Retsept: Kiilike köögis, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rullbiskviit maasikate ja vahukoorega
Järgmine postitus
Sidruniglasuuriga õunakeeks
1 Kommentaar

July 28, 2014

Minu suureks üllatuseks üks parimaid rasvaine vabu kooke, mis ei kipu koost lagunema või on liiga tuimad. Rummi asendasin kaneeliga ning lisasin veidi kliisid, tulemuseks oli suurepärane (ja veidi tavapärasest tervislikum) amps! 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rullbiskviit maasikate ja vahukoorega

Mahlase täidisega kohev rullbiskviit.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.