Pärmitainast maitsvad saiakesed, milles peidus rummine täidis.

Tainas:
  • 25 g presspärmi
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 2,5 dl piima
  • 400-500 g nisujahu
  • 100 g toasooja võid
Täidis:
  • 180 g biskviit tordipõhja
  • 50 g toasooja võid
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • 1,5 sl kakaod
  • 1 muna
  • pool pudelit rummiessentsi
Glasuur:
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • u. 1-2 spl külma vett

Lahusta pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim, sool ja vanillisuhkur. Sega vähehaaval juurde jahu. Sõtku hulka ka pehme või, sõtku tainast kuni see lööb käte küljest lahti, vajadusel lisa veidi jahu. Lase kerkida soojas kohas u. pool tundi.

Samal ajal valmista täidis, selleks purusta biskviit, lisa ülejäänud täidiseained ja sega ühtlaseks. Rulli tainas nelinurkseks, lõika u. 15×7 cm suurused tükid, tõsta taina keskele u. 1 sl täidist. Suru ääred kahvliga tihedalt kinni. Pintselda saiad munaga, küpseta 190-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Glasuuriks sega tuhksuhkrule vesi, pintselda ahjusoojad saiad glasuuriga. Sellest kogusest tuleb u. 15-20 keskmise suurusega saiakest.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)