Mahlase täidisega kohev rullbiskviit.

Rullbiskviit:
  • 4 muna
  • 2 spl nisujahu
  • 2 spl maisitärklist
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Toormoosi jaoks:

  • 125 g külmutatud maasikaid
  • 2 spl suhkrut

Vaheseguks:

  • 2 dl 35% koort
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 150 g magedamat kodujuustu
  • 2 tl želatiini
  • 3 spl piima želatiini paisutamiseks
  • 1 küps banaan

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu ja tärklis, sega. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri see võiga, vala peale tainas ja määri ühtlaselt laiali. Küpseta biskviiti pöördõhuga ahjus 180 kraadi juures (või tavalist alt-ülalt küpsetust kasutades 200 kraadi juures) umbes 10 minutit. Kummuta biskviit tuhksuhkruga üle puistatud küpsetuspaberile ja koori pealt küpsetuspaber lahti. Rulli ruttu biskviit koos alumise paberiga kokku ja lase jahtuda.

Paisuta külmas piimas želatiin, sulata see kuuma veevanni kohal ja lase pisut jahuta. Vahusta koor suhkruga, lisa kodujuust. Sega mõned supilusikatäied želatiini hulka, sega läbi ning kalla siis kogu mass kokku, sega ühtlaseks.. Rulli biskviit lahti, määri peale moos, vahukoore-kodujuustu segu, banaaniviilud ja keera uuesti rulli. Enne serveerimist lase pisut seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)