Kodune õunakook, mis valmistamine ei võta kaua aega, lisaks on see rummise maitsega kook ka rasvainevaba.
- 3 muna
- 160-180 g suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1,5 kl keefiri
- 220 g nisujahu
- 1 tl soodat
- 700-800 g õunu
- pool pudelit rummiessentsi
Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel jahu, sool ja sooda.
Munad vahustada suhkruga valkjaks kreemiks, lisada keefir ja jahusegu. Lisa ka õunatükid ja rummiessents.
Vala tainas 26 cm-se läbimõõduga koogivormi, puista peale kaneeli ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Katsu koogi valmidust puutikuga.
Retsept: Kiilike köögis, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Liisa
Minu suureks üllatuseks üks parimaid rasvaine vabu kooke, mis ei kipu koost lagunema või on liiga tuimad. Rummi asendasin kaneeliga ning lisasin veidi kliisid, tulemuseks oli suurepärane (ja veidi tavapärasest tervislikum) amps! 🙂