Hästi krõbeda kattega purukook. Mahlases täidises kaneelised õunad.
Koogipõhi ja -täidis:
- 6-8 õuna
- 200 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid (või 80 g õli)
- 200 g toorjuustu (või kohupiima)
- 1 dl piima
- 0,7 dl suhkrut
- 2 spl pruuni suhkrut
- 1 tl kaneeli
Purukate:
- 100 g nisujahu
- 100 g mandlijahu
- 1,25 dl pruuni suhkrut
- 125 g võid
Purukatteks sulata või ja sega juurde kuivained. Sega puruseks, jäta jahtuma ja tõsta külmkappi.
Täidiseks sega toorjuust, piim, suhkur, sulavõi, jahu ja küpsetuspulbri segu. Määri taigen 23×33 cm suurusesse küpsetusvormi. Koori ja puhasta õunad, tükelda ja kata nendega taigen. Raputa peale pruun suhkur ja kaneel. Pudista peale purukatega ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuniks kook pealt täiesti pruun ja krõbe. Lase kümmekond minutit jahtuda ning serveeri.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Cookie Monster
Tegin seda eile. Kõik hästi, v.a. 1 dl õli on väga-väga palju. Terve kook ujus õlis ja isegi peale paberitele panekut ja püüdlused liigset õli eemaldada jääb ikkagi suhu pikaks ebameeldiv õli maitse. Kui keegi soovib kindlasti õli kasutada, siis max pool sellest kogusest võiks panna, kuid pigem soovitan soojalt see hoopis võiga asendada (vast lihtsam otsida teine retsept kus märgitud õige kogus võid).