Karamelline õunakook õhukesel muretainapõhjal.
- 100 g võid
- 2,5 dl nisujahu
- 2 spl suhkrut
- 2 spl vett
- 5-6 õuna
- 1 dl suhkrut
- 50 g võid
- 0,5 apelsini riivitud koor
Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga segamini. Lisa külm vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Mätsi lapikuks palliks ja pane külmkappi ootele.
Koori ja tükelda õunad. Sulata kastrulis suhkur, lisa riivitud apelsinikoor, või- ja õunatükid ja kuumuta segu mõni minut (nii, et õunatükid pehmeneksid, kuid püsiksid koos). Tõsta pliidilt jahtuma.
Rulli tainas 24 cm-se läbimõõduga küpsetusvormi suuruseks kettaks ja tõsta vormi sisse (kui kasutad lahtikäivat vormi, kata põhi küpsetuspaberiga). Tõsta lusikaga peale õunatükid ja mõni spl karamellisegu, kuid ära kooki sellega üle ujuta. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ja seejärel 175-kraadises ahjus veel 15 minutit.
Serveeri näiteks vanillijäätisega.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Foxy
Minu lemmik 🙂
Põhja sisse panin vee asemel ühe keskmise muna (muna peaks ju siduma), ei jäänud väga pudisev põhi.
Julia
Küpsetasin seda kooki Pariisis külalistele ja kõikidele väga maitses. Praegu on ahjus uus portsjon uutele külalistele. 🙂
Moonika
Proovisin järgi, tuli hästi õhuke aga imemaitsev eriti koos jäätisega:) Kindlasti minu üks lemmikuid nüüd:)
Prantsuse stiilis õunakook | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]