Klassikalise õunakrõbediku võid valmistada ka muretaignast põhjal, et seda koogi moodi taldrikule saaks tõsta. Tänu pohladele saab krõbedik ilusa roosaka värvi ja veidi mõnusat mõrkjat maitset juurde.

  • 200 g magusat muretainast
  • 600-700 g õunaviile
  • 1,5 dl pohli
  • 1 tl kaneeli
  • 1 dl suhkrut
Kate:
  • 100 g külma 82%-list võid
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 dl pudruhelbeid (näiteks 5-vilja helbeid)
  • 1 dl (pruuni) suhkrut

Rulli muretaigen lahti ja vooderda 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi sellega. Aseta külmkappi umbes 15 minutiks tahenema.
Vahepeal sega õunaviilud suhkru ja kaneeliga. Valmista kate. Selleks puista kõik komponendid madalasse laia äärega kaussi ja haki noaga segamini. Lõpus võid puru käega veidi peenemateks tükkideks näppida.

Küpseta muretaignast koogipõhja 200-kraadises ahjus ca 7 minutit. Võta ahjust ja kata põhi õunaviiludega, vala pohlad vahele ja peale. Kõige peale puista purukate. Küpseta ahjus umbes 30 minutit, kuni küpsetis on pealt kuldpruun.

Serveeri soojalt või külmalt. Maitseb imehea jäätisega!

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)