Õunakrõbedik pohladega

Klassikalise õunakrõbediku võid valmistada ka muretaignast põhjal, et seda koogi moodi taldrikule saaks tõsta. Tänu pohladele saab krõbedik ilusa roosaka värvi ja veidi mõnusat mõrkjat maitset juurde.

  • 200 g magusat muretainast
  • 600-700 g õunaviile
  • 1,5 dl pohli
  • 1 tl kaneeli
  • 1 dl suhkrut

Kate:

  • 100 g külma 82%-list võid
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 dl pudruhelbeid (näiteks 5-vilja helbeid)
  • 1 dl (pruuni) suhkrut

Rulli muretaigen lahti ja vooderda 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi sellega. Aseta külmkappi umbes 15 minutiks tahenema.
Vahepeal sega õunaviilud suhkru ja kaneeliga. Valmista kate. Selleks puista kõik komponendid madalasse laia äärega kaussi ja haki noaga segamini. Lõpus võid puru käega veidi peenemateks tükkideks näppida.

Küpseta muretaignast koogipõhja 200-kraadises ahjus ca 7 minutit. Võta ahjust ja kata põhi õunaviiludega, vala pohlad vahele ja peale. Kõige peale puista purukate. Küpseta ahjus umbes 30 minutit, kuni küpsetis on pealt kuldpruun.

Serveeri soojalt või külmalt. Maitseb imehea jäätisega!

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Prantsuse stiilis õunakook
Järgmine postitus
Õunapommid ehk tainas küpsetatud õunad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Prantsuse stiilis õunakook

Karamelline õunakook õhukesel muretainapõhjal.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.