Kiirelt valmivad martsipani-maitselised õunaruudud pähklise purukattega maitsevad parimalt ahjusoojalt.

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 100-150 g martsipani
  • 2 munavalget
  • 3-4 õuna
Puru:
  • 60 g nisujahu
  • 50 g võid
  • 5 spl suhkrut
  • 50 g hakitud sarapuupähkleid

Rulli lehttainas lahti, aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee tervava noaga igast taina välisservast u. 1 cm kauguselt sisselõige (see aitab tainaäärtel kerkida).

Riivi martsipan ja sega munavalgetega, kata tainas martsipani-munavalgeseguga. Koori ja viiluta õunad, kata õuntega koogipõhi.

Mõõda purukatte koostisained kaussi ja näpi puru-taoliseks. Raputa puru õuntele ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kuni kook muutub äärtest kuldseks.

Võta kook ahjust ja lõika ruutudeks, serveeri vanillijäätise või klaasi külma piimaga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)