Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa omavahel segatud muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud taina hulka ning vala segu koogivormi. Küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit.
Katteks sega suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.
Retsept: Angeelika Kang (raamatust “100 rooga”), foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
22 Kommentaari
Super kook, meie pere lemmik!
Seda kooki oleme teinud igal sügisel. Ainult kiidusõnad! 🙂
Mina katet koogile ei teinud, aga maitseb ikka suurepäraselt. Aga jah, kindlasti vahustada munavalged ja -kollased eraldi. Kõik kiitsid!
Väga hea ka ilma katteta. Mina tegin ilma katteta ja taignasse lisasin vähem jahu. Panin aga rohkem õunu. Tulemus oli väga mahlane.
Fantastiliselt hea kook! Lisaks mõnusalt lihtne teha. Ei mingit pealetükkivat muna maitset! Ja magusus ka täpselt paras! Külalised kõik kiitsid igatahes ja kavatsen selle koogi tegu lähiajal korrata! Aitäh hea retsepti eest 🙂
Teen täna juba teist kooki. esimene sai nii kiirelt otsa et ise ei saanudki maitsta. igaljuhul kõik kiidavad 😀
Lihtsalt nii hea!!!! Tegin kaks päeva jutti. Üks parimaid kindlasti mida olen teinud. Ja kuna olen laisk perenaine siis on seda ka väga hea ja lihtne valmistada. Soovitan, soovitan, soovitan!!!!
Parimaid kooke siiani, mis teinud. Eriti kunas ei kasutanud just ei hapusid egas ka väga maitsvaid õunu mitte, siis maitselt väga hea ja mahlane tuli.
Väga hea mahlane kook on tõesti, just maitsesin :). Kohandasin endale sobivaks… riisijahu, kartulijahu, ghee , vesi (piima polnud). Minu jaoks sai liiga magus. Järgmine kord vähendan suhkru kogust ja katsetan vast hoopis mingi pruuni suhkruga. Või saab asendada kookosrasvaga… ja gluteenivabasid jahusid veel valikus mitmeid katsetamiseks…
Küpsetasin seda eile ja tuli täpselt sellise välimusega kook, mis pildil :). Maitses ka suurepäraselt !
Väga lihtne teha ja ülimaitsev….mahlane..
Sai ka hommikuks see kook küpsetatud ja on tõesti ülisuperhea ja mahlane. Kõik sõid ja kiitsid. Sellest sai vaieldamatu lemmik.:)
Väga maitsev. Esimest korda tegin põldmarjadega ja hetkel on banaaniga ahjus 🙂 vahustasin ka igaks juhuks munad eraldi 🙂
Meie pere lemmik juba 10 aastat. Suurepärane võimalus teha kook kus enamus on õunad ja tainast imevähe!
Lihtsuses peitub võlu 🙂 alates tänasest on see ka meie pere lemmik,eriti koos jäätise ja tilga moosiga
Lõpukoll kinnitatud!
Põhjale natuke lahustatud kohvi ja kate koos kaneeliga.
Ahju panna päriselt.
Seda õunakooki olen mitu, mitu korda teinud, igakord on imehea ja kaob kandikult kui võluväel 🙂
Tõsiselt maailma PARIM kook. Ei olnud hapusid õunu, lisasin rabarberit. Tegin kõik muu retsepti järgi. Koogi kõrvale jäätis. Olen sõnatu. Mmmmmmm… Enam iialgi ei jända teiste tainastega. Hämming ja ootused olid positiivsed. Kui vähe tainast ja kui palju õunu?????? Mega hea!!!!!
Ei meeldi, vàga tugev muna maitse ja vb oleks pidanud rohkem kùpsetama, aga minu jaoks liiga pehme, sùùa sai vaid lusikaga
Ei ole vaimustuses. On paremaid retsepte. Imelik munakate.. Süüa sünnib, aga näiteks sitsiilia õunakook on kordades parem.
Supper!
Rohkem õunu, vähem taigent.
Imelihtne ja -kiire teha. (väike tähelepanek – peenemalt viilutades tuleb parem)
Kõik kiidavad.
Tänan retsepti eest!