Pärmitainaks lahusta presspärm käesoojas piimas. Lisa ülejäänud ained ja sega lusikaga taigen. Taigen jääb üsna vedel, sest peabki olema jahuvaene: just sedasi saad hästi mahlase koogi. Raputa taina peale jahu, kata köögirätikuga ja pane soojasse kohta ca tunnikeseks kerkima.
Katteks puhasta ja koori õunad ja lõika tükkideks või viiluta.
Määri taigen lusikaga 35×25 cm suurusele ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Jälgi, et taigen oleks keskelt ühtlane, kuid servadest pisut kõrgem. Aseta õunad ühtlase kihina pärmitainale. Raputa õunte peale suhkrut ja kaneeli ning tõsta peale võikuubikud. Kalla peale piim ning küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuniks näed et plaadikoogi servad on tuntavalt küpsenud ja pruunid.
Nippe ja nõuandeid: koogi võid küpsetada ka 35×40 cm suurusel ahjuplaadil. Sel juhul jääb kook hästi õhuke, nagu pizzal!
Retsept: Eva Pärtel (raamatust “Nostalgilised tordid ja koogid”), foto: Marit Soobik
1 Kommentaar
Maailma parim pärmitaignal õunakook. Hõrk ja suussulav !