Mahlane, meeldivalt õunarohke ja lihtsalt valmiv kook.
- 1,5 dl nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soola
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 muna
- 3 sl õli
- 1 dl piima
- 800 g hapusid õunu
Kate:
- 0,75 dl suhkrut
- 1 muna
- 50 g võid
Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa omavahel segatud muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud taina hulka ning vala segu koogivormi. Küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit.
Katteks sega suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.
Retsept: Angeelika Kang (raamatust “100 rooga”), foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Elery
Super kook, meie pere lemmik!
Viivika
Seda kooki oleme teinud igal sügisel. Ainult kiidusõnad! 🙂
Liis
Mina katet koogile ei teinud, aga maitseb ikka suurepäraselt. Aga jah, kindlasti vahustada munavalged ja -kollased eraldi. Kõik kiitsid!
kokkaja
Väga hea ka ilma katteta. Mina tegin ilma katteta ja taignasse lisasin vähem jahu. Panin aga rohkem õunu. Tulemus oli väga mahlane.
Siksten
Fantastiliselt hea kook! Lisaks mõnusalt lihtne teha. Ei mingit pealetükkivat muna maitset! Ja magusus ka täpselt paras! Külalised kõik kiitsid igatahes ja kavatsen selle koogi tegu lähiajal korrata! Aitäh hea retsepti eest 🙂
Astral
Teen täna juba teist kooki. esimene sai nii kiirelt otsa et ise ei saanudki maitsta. igaljuhul kõik kiidavad 😀
Kerli
Lihtsalt nii hea!!!! Tegin kaks päeva jutti. Üks parimaid kindlasti mida olen teinud. Ja kuna olen laisk perenaine siis on seda ka väga hea ja lihtne valmistada. Soovitan, soovitan, soovitan!!!!
Mad
Parimaid kooke siiani, mis teinud. Eriti kunas ei kasutanud just ei hapusid egas ka väga maitsvaid õunu mitte, siis maitselt väga hea ja mahlane tuli.
Lii
Väga hea mahlane kook on tõesti, just maitsesin :). Kohandasin endale sobivaks… riisijahu, kartulijahu, ghee , vesi (piima polnud). Minu jaoks sai liiga magus. Järgmine kord vähendan suhkru kogust ja katsetan vast hoopis mingi pruuni suhkruga. Või saab asendada kookosrasvaga… ja gluteenivabasid jahusid veel valikus mitmeid katsetamiseks…
Maimu
Küpsetasin seda eile ja tuli täpselt sellise välimusega kook, mis pildil :). Maitses ka suurepäraselt !
Inge
Väga lihtne teha ja ülimaitsev….mahlane..
Hedy
Sai ka hommikuks see kook küpsetatud ja on tõesti ülisuperhea ja mahlane. Kõik sõid ja kiitsid. Sellest sai vaieldamatu lemmik.:)
Janika
Väga maitsev. Esimest korda tegin põldmarjadega ja hetkel on banaaniga ahjus 🙂 vahustasin ka igaks juhuks munad eraldi 🙂
Riina
Meie pere lemmik juba 10 aastat. Suurepärane võimalus teha kook kus enamus on õunad ja tainast imevähe!
Maris
Lihtsuses peitub võlu 🙂 alates tänasest on see ka meie pere lemmik,eriti koos jäätise ja tilga moosiga
Kull Öö
Lõpukoll kinnitatud!
Põhjale natuke lahustatud kohvi ja kate koos kaneeliga.
Ahju panna päriselt.
Maarja
Seda õunakooki olen mitu, mitu korda teinud, igakord on imehea ja kaob kandikult kui võluväel 🙂
Liia
Tõsiselt maailma PARIM kook. Ei olnud hapusid õunu, lisasin rabarberit. Tegin kõik muu retsepti järgi. Koogi kõrvale jäätis. Olen sõnatu. Mmmmmmm… Enam iialgi ei jända teiste tainastega. Hämming ja ootused olid positiivsed. Kui vähe tainast ja kui palju õunu?????? Mega hea!!!!!
Klaarika
Ei meeldi, vàga tugev muna maitse ja vb oleks pidanud rohkem kùpsetama, aga minu jaoks liiga pehme, sùùa sai vaid lusikaga
Jansa
Ei ole vaimustuses. On paremaid retsepte. Imelik munakate.. Süüa sünnib, aga näiteks sitsiilia õunakook on kordades parem.
Kristin
Supper!
Peakokk
Rohkem õunu, vähem taigent.
Imelihtne ja -kiire teha. (väike tähelepanek – peenemalt viilutades tuleb parem)
Kõik kiidavad.
Tänan retsepti eest!
Miinake
Teen seda kooki juba aastaid. VÄGA MAITSEV JA MAHLANE. ILUS KULDNE KA.
Ometi loen siit, vaat kui erinevad tahtmised.
Mina näiteks panen õunu vähem kui retseptis on. Olen teinud üsna suurte ja koorimata õuna tükkidega.
Järgmiseks katsetan siis peenikeste viiludega. Samuti vaatan mis juhtub kui muna valge ja kollane eraldi vahustada.
No võib oletada et tuleb õhulisem. Vormi läbimõõt on ka tähtis, kord tegin veidi suuremasse ja polnud üldse nii hää.
Jäi selline paksema pitsa taoline. Eks vigadest õpitakse. 🙂
Excelitegija, kes tegelikult mitte midagi ei tee. – Meie Marakratid
[…] mitte just üks-ühele, aga sarnase lausega tuli eile Annabel koolist. Ehk siis: küpsetasin eile kooki ja tegin suppi ka, mis oli täiesti mõttetu tegevus. Esiteks, see oli kuradi hea ja lihaline supp […]
Karmen
Minu jaoks alla keskmise,ei lähe kordamisele isegi siis kui suhkru kogust vähendaks.Maitse meenutab saiavormi.
Lullu
Retseptis pole märgitud, mis kraadiga kooki küpsetama peab?
käts
200
M iia u nelm / N ii ja N aa
Mõnus ja maitsekas , Ulmeliselt soovidan Nämm !————————————–
Margaret
Kas mune vahustama ei pea?
Eva@Perenaine
Ei pea.
Rebecca
Väga väga maitsev!! Olen sõnatu!!
Ain
Äkki on rumal küsimus, aga kas 800g õunu on mõeldud juba kooritud ja viilutatud või koorimata? Tuli kuidagi vedelavõitu kui 800g kooritud ja viilutatud sisse sai pandud.
Perenaine
Soovitatakse vähem õunu panna, siis ei tule nii vedel.
Vt avasime sellekohase vestluse meie Perenaised grupis: https://www.facebook.com/groups/1911590499091771/permalink/3408939102690229/
Kokkaja
Lõpuks ometi õunakoogi retsept, kuhu tuleb koorida rohkem kui “umbes 3 suurt õuna”! 🙂
Suhkrut võib-olla on tõesti tsipa palju, eriti kui õunad ei ole kõige hapumad. Ja muidugi minu jaoks õunakook ilma kaneeli ja sutsu kardemonita pole just õige õunakook. Aga muidu ülimaitsev ja lihtne ja ÕUNANE retsept. Raudselt teen veel 🙂
Jana
Suur ehmatus, tainas voolab vormi vahelt välja
Jana
Õuna omlett võiks ütelda
Marje
Väga mahlane ja suurepärane kook.