Mahlane, õrna kaneeli maitsega riivõuna-keeks, millele lisab pidulikkust kreeka pähklitega iirisekate.

  • 150 g võid
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 5 spl hapukoort
  • 4,5 dl nisujahu
  • u. 250-300 g riivitud õunu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli

Peale:

  • 150 g iiriskomme
  • u. 50 g kreeka pähkleid
  • 1 spl võid
  • 2 spl piima

Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega juurde hapukoor ja omavahel segatud kuivained.

Pigista riivitud õuntelt liigne vedelik ja lisa tainale. Sega ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi.

Küpseta 170-kraadises ahjus u. 1 tund ja 10 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.Eemalda vormist ja lase täielikult maha jahtuda.

Katteks sulata potis kõik koostisained. Kata kook iirisekattega ja raputa peale hakitud kreeka pähkleid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)