Õunakeeks iirisekattega

Mahlane, õrna kaneeli maitsega riivõuna-keeks, millele lisab pidulikkust kreeka pähklitega iirisekate.

  • 150 g võid
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 5 spl hapukoort
  • 4,5 dl nisujahu
  • u. 250-300 g riivitud õunu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli

Peale:

  • 150 g iiriskomme
  • u. 50 g kreeka pähkleid
  • 1 spl võid
  • 2 spl piima

Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega juurde hapukoor ja omavahel segatud kuivained.

Pigista riivitud õuntelt liigne vedelik ja lisa tainale. Sega ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi.

Küpseta 170-kraadises ahjus u. 1 tund ja 10 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.Eemalda vormist ja lase täielikult maha jahtuda.

Katteks sulata potis kõik koostisained. Kata kook iirisekattega ja raputa peale hakitud kreeka pähkleid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsakook mandlite ja rosinatega ehk taevalik kõrvitsakook
Järgmine postitus
Seenesalat õunaga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsakook mandlite ja rosinatega ehk taevalik kõrvitsakook

Argipäevane, kuid tavalise biskviitkoogiga võrreldes oluliselt õhulisem ja mahlasem kook, milles on krõmpsuvad mandlid ja rosinad. Raputa enne serveerimist üle kodutehtud vanillisuhkruga, see annab koogile erilise hõrgu lõhna.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.