Lihtne ja kodune kohupiimatäidisega plaadikook, millele annavad hapukaid toone pohlad ja kodumaised õunad.

Põhi:

  • 450 g nisujahu
  • 1oo ml rafineerimata roosuhkrut
  • 70 ml valget suhkrut
  • 200 g toasooja võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli

Kate:

  • 500 g kohupiima
  • 1,5 dl rõõska või vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 4 muna
  • ca 5-6 õuna
  • ca 2 dl pohli

Sega põhja komponendid ühtlaseks purumassiks. Kata ahjuplaat (35×40 cm) küpsetuspaberiga ja pudista peale 3/4 purusegu.

Sega koor, kohupiim, suhkur ja munad ühtlaseks ja vala ettevaatlikult põhjale. Koori ja tükelda õunad. Laota pohlad ja õunatükid ühtlaselt kohupiimale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus 200-kraadises ahjus 40 minutit või kuniks tuntavalt pruunikas.

Nippe ja nõuandeid:

  • Võid 1/3 jahust asendada ka täisterajahu või mandlijahuga.
  • Kui kasutad külmutatud pohli, ei ole vaja neid eelnevalt üles sulatada.

Retsept: Elina Sildre, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)