Kohupiimatäidisega plaadikoogisse annavad hapukaid toone pohlad ja kodumaised õunad.

Põhi:
  • 450 g nisujahu
  • 1,75 dl suhkrut
  • 200 g toasooja võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
Kate:
  • 500 g kohupiima
  • 1,5 dl kohvikoort
  • 1 dl suhkrut
  • 4 muna
  • ca 5-6 õuna
  • ca 2 dl pohli

Sega põhja komponendid ühtlaseks purumassiks. Kata ahjuplaat (35×40 cm) küpsetuspaberi ja 3/4 puruseguga.

Sega koor, kohupiim, suhkur ja munad ühtlaseks ja vala ettevaatlikult põhjale. Koori ja tükelda õunad. Laota pohlad ja õunatükid ühtlaselt kohupiimale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit.

Nippe ja nõuandeid:

  • Võid osa jahust asendada ka täisterajahuga.
  • Kui kasutad külmutatud pohli, ei ole vaja neid eelnevalt üles sulatada.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)