Lihtne ja kodune kohupiimatäidisega plaadikook, millele annavad hapukaid toone pohlad ja kodumaised õunad.
Põhi:
- 450 g nisujahu
- 1oo ml rafineerimata roosuhkrut
- 70 ml valget suhkrut
- 200 g toasooja võid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
Kate:
- 500 g kohupiima
- 1,5 dl rõõska või vahukoort
- 1 dl suhkrut
- 4 muna
- ca 5-6 õuna
- ca 2 dl pohli
Sega põhja komponendid ühtlaseks purumassiks. Kata ahjuplaat (35×40 cm) küpsetuspaberiga ja pudista peale 3/4 purusegu.
Sega koor, kohupiim, suhkur ja munad ühtlaseks ja vala ettevaatlikult põhjale. Koori ja tükelda õunad. Laota pohlad ja õunatükid ühtlaselt kohupiimale ning puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus 200-kraadises ahjus 40 minutit või kuniks tuntavalt pruunikas.
Nippe ja nõuandeid:
- Võid 1/3 jahust asendada ka täisterajahu või mandlijahuga.
- Kui kasutad külmutatud pohli, ei ole vaja neid eelnevalt üles sulatada.
Retsept: Elina Sildre, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)