Ajakiri Tiiu testis nelja Eestimaal kasvavat ubinasorti. Lugesime huviga, milline neist ajakirja köögitoimetaja hinnangul kõige paremini koogi sisse sobis. Selleks tehti muretaina põhjal kook, millel lihtne õunakate.
Sügisjoonik – (fotol üleval vasakpoolne) käitus koogi peal kenasti, küpses kiiresti pehmeks, tükid jäid roosakad ja heamaitselised.
Antonovka (fotol alt vasakpoolne)- koogi sees väga mõnus, aga tahab pehmenemiseks veidi pikemat küpsemisaega.
Melba – (all parempoolne) küpsetades muutus maitse hapukamaks, vajab rohkem suhkurt kui mõni teine sort.
Liivi Kuldrenett – (üleval parempoolne) koogi sisse panemiseks napib mahlasust, tükid kipuvad kuivama.
Foto: Mari-Liis Ilover (Tiiu köögitoimetaja), artikkel ilmus 2011
Elisa
Siin on üldse miskit viltu läinud, sest kõik õunad peale tolle rohelise on krimpsu tõmbunud ja sellist asja ei tohiks juhtuda. Pealegi on ju erinevatel õuntel erinev küpsemisaeg ning neid ei saa suruda ühtedesse raamidesse. Kui üks on alles al dente, siis teine juba kuivab.