Ajakiri Tiiu testis nelja Eestimaal kasvavat ubinasorti. Lugesime huviga, milline neist ajakirja köögitoimetaja hinnangul kõige paremini koogi sisse sobis. Selleks tehti muretaina põhjal kook, millel lihtne õunakate.

Sügisjoonik – (fotol üleval vasakpoolne) käitus koogi peal kenasti, küpses kiiresti pehmeks, tükid jäid roosakad ja heamaitselised.

Antonovka (fotol alt vasakpoolne)- koogi sees väga mõnus, aga tahab pehmenemiseks veidi pikemat küpsemisaega.

Melba – (all parempoolne) küpsetades muutus maitse hapukamaks, vajab rohkem suhkurt kui mõni teine sort.

Liivi Kuldrenett – (üleval parempoolne) koogi sisse panemiseks napib mahlasust, tükid kipuvad kuivama.

Foto: Mari-Liis Ilover (Tiiu köögitoimetaja), artikkel ilmus 2011