Tõeliselt kreemine martsipanimaitseline pirukas hapukate õunatükkidega, krõbedal muretainapõhjal.

  • 300 g muretaigent (nt selle retsepti järgi)
  • 150 g martsipanimassi (vähemalt 50% mandlisisaldusega)
  • 3 spl toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 5-7 õuna
  • 3 muna
  • 2 spl nisujahu

Rulli muretaigen ca 30-35 cm läbimõõduga kettaks ja tõsta tainarulli abiga 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi, nii et selle põhi ja servad on kaetud. Aseta pooleks tunniks külmkappi. Võta välja, tee kahvliga põhi auguliseks, tõsta sisse küpsetuspaber ja kalla sisse küpsetusoad. Küpseta 200-kraadises ahjus 12 minutit. Võta ahjust, eemalda küpsetusoad ja küpsetuspaber ning küpseta veel 6-8 minutit, kuniks koogipõhi on kuiv ja õrnalt kuldpruun. Muretainast koogipõhja tegemise õpetust vaata siit.

Täidiseks puhasta, koori ja tükelda õunad. Riivi martsipan ja sega toasooja või, suhkru, munade ja jahuga. Aseta õunatükid eelküpsetatud koogipõhjale ja kalla peale martsipanitäidis. Küpseta 185-kraadises ahjus ca 25 minutit või kuniks täidis seest küpsenud.

Serveeri näiteks soolakaramelli kastmega (retsept siin).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

ouna-martsipani-kook-2