Mahlase kohupiimatäidisega kringel on kindel valik pidulauale.

Pärmitainas:

  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 450-500 g jahu
  • 50 g suhkrut
  • 75 g võid
  • veidi soola

Täidis:

  • 500 g teralist kohupiima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 spl vanillikastmepulbrit
  • 80-100 g võid
  • Maitse järgi tükeldatud õunu ja jõhvikaid (sügavkülmast võtud marju kasutades tuleks neid kindlasti tärklisega segada)

Glasuur:

  • 100 g valget šokolaadi
  • u. 3-4 spl vahukoort
  • mandlilaaste

Lahusta pärm väheses käesoojas piimas.  Sega juurde sool, suhkur ja ülejäänud piim. Sõtku vähehaaval juurde jahu ja toasoe või, sõtku nii kaua, kuni tainas hakkab käte küljest lahti lööma ning muutub elastseks ja läikivaks. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Rulli tainas jahusel laual kandiliseks. Hõõru peale toasoe või. Kanna tainale kahe pikisuunalise triibuna kohupiima-suhkru-vanillipulbrisegu, kõige peale õunatükid ja jõhvikad. Jaga tainas keskelt pikuti pooleks. Keera tainapooled pikemat külge pidi rulli ja lõika rullide sisse pikisuunas lõhe (piisab, kui teed seda läbi kahe tainakihi). Põimi pooled ja vormi siis pärjaks.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 30 minutit.

Glasuuriks kuumuta vahukoor, sulata selles peeneks hakitud šokolaad, vala kringlile ja kata röstitud mandlilaastudega.

Retsept: Perenaine.ee lugeja Kerlin Ledis, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)