Kartuli-juustu pulgakesed

Mõnusad pehmed ja juustused suupiste pulgakesed, mis maitsevad parimalt küpsetamispäeval. Sellest kogusest saad kaks ahjuplaaditäit küpsiseid.

 

  • 500 g kooritud kartuleid
  • 150 g võid
  • 200 g brõnsat
  • 3 dl nisujahu
  • 1 muna
  • köömneid
  • pealeraputamiseks riivitud juustu
  • paar oksa tilli

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta kartul, lisa või. Lase jahtuda.

Sega juurde hakitud brõnsat, sool ja till. Lisa jahu ja vormi saadud tainast u 8 cm pikkused pulgakesed. Klopi muna lahti ning pintselda küpsistele. Puista peale köömneid ning riivitud juustu. Küpseta u. 15 minutit 180-kraadises ahjus.

Retsept: Saate “Eesti parim pagar” 2. saate võiduretsept, autoriks Veronika, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Suvikõrvitsa pannkoogid
Järgmine postitus
Brokoli-kodujuustu lasanje
10 Kommentaari

October 5, 2015

kust saab Eestis brõnsat?


    October 5, 2015

    Brõnzat müüvad isegi suuremad kauplused (nt Prisma), aga kindlasti saab seda Keskturult 🙂


November 9, 2015

Eesti keeles on “puhastatud” ja “kooritud” kartul kaks ise asja. Palun järgige rikast eesti keelt, kus pisematelgi asjadel on väga täpne nimetus ja ei pea kasuatama üldisi mõisteid, et jutt segaseks ajada. Kas puhastan (koorimata kartulid mullast), pesen või koorin? Loomulikult pudru jaoks koorin, aga kui ei ole pudruga tegemist? Kui on tegemist algajaga? Õpetuste jagamisel peaks olema täpne, aga viimasel ajal on mingi inglise/vene keelest otsetõlke hullus.


    November 9, 2015

    Aitäh ära märkamast! Tegime muudatuse, õige on “kooritud” 🙂


November 9, 2015

Aga retsepti tänud, see tundub hea ja proovin kindlasti järele.


September 22, 2016

Kas brõnsat millegagi asendada sobib?


    September 22, 2016

    Jah, mõne tugevamamaitselise juustuga. Kuna brõnsa on hästi soolane, siis lisa vajadusel ka soola!


September 26, 2016

Tere,
väga vahva retsept ja tahan kohe täna järgi proovida. Vabandan, kui rumal küsimus, aga kas püreestamine ehk siis nagu kartulipudru tegemine või muud moodi? 🙂 Parimat!


    September 26, 2016

    Tere Kaidi!

    Kartulid tuleb korralikult ära püreestada pudrunuiaga täpselt nagu kartulipudru tegemiselgi ja seejärel lisada soojale püreele või.

    Head küpsetamist!


      September 26, 2016

      Super, aitäh! Kohe hakkan küpsetama 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Suvikõrvitsa pannkoogid

Vähese nisujahuga valmivad mahlased pannkoogid.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.