Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta kartul, lisa või. Lase jahtuda.
Sega juurde hakitud brõnsat, sool ja till. Lisa jahu ja vormi saadud tainast u 8 cm pikkused pulgakesed. Klopi muna lahti ning pintselda küpsistele. Puista peale köömneid ning riivitud juustu. Küpseta u. 15 minutit 180-kraadises ahjus.
Retsept: Saate “Eesti parim pagar” 2. saate võiduretsept, autoriks Veronika, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
10 Kommentaari
kust saab Eestis brõnsat?
Brõnzat müüvad isegi suuremad kauplused (nt Prisma), aga kindlasti saab seda Keskturult 🙂
Eesti keeles on “puhastatud” ja “kooritud” kartul kaks ise asja. Palun järgige rikast eesti keelt, kus pisematelgi asjadel on väga täpne nimetus ja ei pea kasuatama üldisi mõisteid, et jutt segaseks ajada. Kas puhastan (koorimata kartulid mullast), pesen või koorin? Loomulikult pudru jaoks koorin, aga kui ei ole pudruga tegemist? Kui on tegemist algajaga? Õpetuste jagamisel peaks olema täpne, aga viimasel ajal on mingi inglise/vene keelest otsetõlke hullus.
Aitäh ära märkamast! Tegime muudatuse, õige on “kooritud” 🙂
Aga retsepti tänud, see tundub hea ja proovin kindlasti järele.
Kas brõnsat millegagi asendada sobib?
Jah, mõne tugevamamaitselise juustuga. Kuna brõnsa on hästi soolane, siis lisa vajadusel ka soola!
Tere,
väga vahva retsept ja tahan kohe täna järgi proovida. Vabandan, kui rumal küsimus, aga kas püreestamine ehk siis nagu kartulipudru tegemine või muud moodi? 🙂 Parimat!
Tere Kaidi!
Kartulid tuleb korralikult ära püreestada pudrunuiaga täpselt nagu kartulipudru tegemiselgi ja seejärel lisada soojale püreele või.
Head küpsetamist!
Super, aitäh! Kohe hakkan küpsetama 🙂