Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega segamini ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm suuruses). Peale laota õunaviilud.
Puista kook üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)

Sama kook valmistatud pisut väiksemas vormis (35×26 cm) – kook tuleb pisut kõrgem (foto: Marit Soobik).
11 Kommentaari
Maitse väga hea, aga taldrikule tõstes kipub lagunema…
Nii superhea kook. Päris lollikindel ka 🙂 Olen juba kaks korda teinud ja mõlemal korral tõusis hästi, tuli kohev ja imemaitsev! Tärklist ja jahu panin 1,5 dl ja 2 dl vastavalt. Lihtsalt super!!
Suur tänu Elinale.
See õunakook on üks parimaid.Panen ka 2 dl jahu ja 1.5 dl tärklist, veel natuke soola ja kardemoni taignasse. Peale raputan lisaks kaneelile pruuni suhkrut ja uskumatult hästi sobivad kõrvitsaseemned peale puistata!!! Tänud!
Tõesti väga maitsev kook! Tegin täistera speltajahuga, kasutasin demerara rafineerimata roosuhkrut ning 1/3 rasvainest asendasin banaaniga (olude sunnil, kuid kuna suhkrut panin selle võrra vähem ja kook midagi ei kaotanud, siis kes soovib väheke tervislikumalt, võib sama teha).
Mõnus kodune kook, mis maitses kõige paremini ahjusoojalt koos vanillijäätisega.
Aitäh, suurepärase retsepti eest! Mina proovisin korra improviseerida, panin 2,5dl kartulitärklise ja 1dl nisujahu asemel 3,5dl maisijahu ja õunte asemel rabarberit. Välja tuli väga hõrk ja maitsev gluteenivaba rabarberi kook 🙂
Seni parim!
Võin veel lisada, et parim koogiküpsetusõunasort on eestimaine “Tellissaar” ! Lihtsalt “doublesuper”!
[…] Hõrk õunaplaadikook […]
Suurepärane kook! Pere lemmik! Kas võib asendada kartulitãrklist maisitärklisega?
Jah, võib asendada.