Pehme ja mahlane õunakook, kus osa jahust on asendatud kartulitärklisega.

  • 200 g võid
  • 2,2 dl suhkrut
  • 4 toasooja muna
  • 2,5 dl kartulitärklist
  • 1 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
  • 1 kg hapukaid õunu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega segamini ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm suuruses). Peale laota õunaviilud.

Puista kook üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)

õunakook_hõrk õunaplaadikook
Sama kook valmistatud pisut väiksemas vormis (35×26 cm) – kook tuleb pisut kõrgem (foto: Marit Soobik).