Hõrk õunaplaadikook

Pehme ja mahlane õunakook, kus osa jahust on asendatud kartulitärklisega.

  • 200 g võid
  • 2,2 dl suhkrut
  • 4 toasooja muna
  • 2,5 dl kartulitärklist
  • 1 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Kate:

  • 1 kg hapukaid õunu
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega segamini ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm suuruses). Peale laota õunaviilud.

Puista kook üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)

õunakook_hõrk õunaplaadikook

Sama kook valmistatud pisut väiksemas vormis (35×26 cm) – kook tuleb pisut kõrgem (foto: Marit Soobik).

 

 

 




Eelmine postitus
Saiavorm
Järgmine postitus
Kohupiimakringel õunte ja jõhvikatega
8 Kommentaari

February 9, 2015

Maitse väga hea, aga taldrikule tõstes kipub lagunema…


February 10, 2015

Nii superhea kook. Päris lollikindel ka 🙂 Olen juba kaks korda teinud ja mõlemal korral tõusis hästi, tuli kohev ja imemaitsev! Tärklist ja jahu panin 1,5 dl ja 2 dl vastavalt. Lihtsalt super!!

Suur tänu Elinale.


February 10, 2015

See õunakook on üks parimaid.Panen ka 2 dl jahu ja 1.5 dl tärklist, veel natuke soola ja kardemoni taignasse. Peale raputan lisaks kaneelile pruuni suhkrut ja uskumatult hästi sobivad kõrvitsaseemned peale puistata!!! Tänud!


February 10, 2015

Tõesti väga maitsev kook! Tegin täistera speltajahuga, kasutasin demerara rafineerimata roosuhkrut ning 1/3 rasvainest asendasin banaaniga (olude sunnil, kuid kuna suhkrut panin selle võrra vähem ja kook midagi ei kaotanud, siis kes soovib väheke tervislikumalt, võib sama teha).


September 3, 2015

Mõnus kodune kook, mis maitses kõige paremini ahjusoojalt koos vanillijäätisega.


May 30, 2016

Aitäh, suurepärase retsepti eest! Mina proovisin korra improviseerida, panin 2,5dl kartulitärklise ja 1dl nisujahu asemel 3,5dl maisijahu ja õunte asemel rabarberit. Välja tuli väga hõrk ja maitsev gluteenivaba rabarberi kook 🙂


October 26, 2016

Seni parim!


October 26, 2016

Võin veel lisada, et parim koogiküpsetusõunasort on eestimaine “Tellissaar” ! Lihtsalt “doublesuper”!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Saiavorm

Magustoitude klassika. Valmista vormis, mis on umbes 20-30 cm läbimõõduga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.