Kaneelisaiakesed õuntega

Pärmitainast saiakesed, millele lisab mahlasust riivitud õun.

  • 3,5 dl piima
  • 30 g presspärmi
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl õli
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 8 dl nisujahu
  • 50 g võid
  • 4 tl kaneeli
  • 4 sl suhkrut
  • (1 dl rosinaid)
  • 3 hapukat õuna
  • pärlsuhkrut kaunistuseks

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja maitseained. Kalla hulka jahu ja õli ning sõtku või mikserda tainakonksudega valmis elastne tainas. Vormi palliks, puista peale jahu ja lase tainal soojemas, tuuletõmbuseta kohas kahekordseks kerkida.

Riivi õunad. Sulata või, lisa kaneel ja suhkur ja sega segamini.

Rulli tainas ristküliku kujuliselt laiali. Määri peale võisegu, puista peale rosinaid ja tükeldatud õunu ning rulli kokku. Lõika rullist suure sakilise noaga parajad tükid ja tõsta ahjuplaadile. Lase rätiku all kerkida umbes 15-20 minutit. Seejärel küpseta 180-kraadises ahjus umbes 12 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kaneeline õunakeeks
Järgmine postitus
Kardemonisai
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kaneeline õunakeeks

Suur ja kohev kaneeline õunakeeks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.