Kardemonisai

Soojendavat kardemonilõhna toob sinu koju see magus saiapäts.

  • 2,5 dl piima
  • 12 g kuivpärmi (Nordic Yeast)
  • 1 munakollane + määrimiseks 1 munakollane
  • 0,5 tl soola
  • 1 dl suhkurt
  • 6 kardemonikuprast eraldatud seemned
  • 7 dl nisujahu
  • 100 g võid

Sega pärm mõne supilusikatäie jahuga. Soojenda piim 40 kraadini. Sega pärmi-jahu segu piima sisse, lisa munakollane, sool, suhkur ja uhmerdatud kardemon.

Lisa umbes pool jahu kogusest ja sõtku mõned minutit. Lisa toasoe või ja sõtku taas ühtlaseks. Jätka sõtkumist, lisades niipalju jahu, et tainas oleks elastne ning läikiv ja lööks kausi küljest lahti. Kata kauss kile ja käterätikuga ning aseta sooja kohta umbes 1-1,5 tunniks kerkima.

Kui taigen on kahekordseks kerkinud sõtku taigen kergelt läbi. Vormi kaks saiapätsi ja aseta ahjuplaadile tunniks kerkima. Jäta pätsidele piisavalt kerkimisruumi.

Pool tundi enne ahju panekut aseta ahi 200 kraadile soojenema. Määri saiad pealt munakollasega ning küpseta saiu ca 25-30 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kaneelisaiakesed õuntega
Järgmine postitus
Kirssidega sõlmesaiad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kaneelisaiakesed õuntega

Pärmitainast saiakesed, millele lisab mahlasust riivitud õun.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.