Suur ja kohev kaneeline õunakeeks.

  • 7 dl nisujahu
  • 1 spl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 3 dl õli
  • 4 dl suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 7 dl üsna suuri (1,3 cm) õunakuubikuid (3-4 suurt õuna)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • soovi korral 2 dl tükeldatud kreeka pähkleid

Sega kokku jahu, kaneel, sooda ja sool. Tõsta kõrvale. Mikserda õli, suhkur ja munad ning vahusta suurel kiirusel helekollaseks.

Sega mikseri keskmisel kiirusel vähehaaval hulka kuivained. Kalla taigna hulka õunad ja soovi korral pähklid, sega läbi. Lõpuks lisa vanilliekstrakt ning sega ühtlaseks tainaks.

Pane taigen ümmargusse ettevalmistatud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 60-70 minutit. Katsu valmisolekut tikuga (tikk peab jääma täiesti kuivaks).

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kaneeline keeks
Järgmine postitus
Kaneelisaiakesed õuntega
1 Kommentaar

October 7, 2016

Tegin ka seda kooki ja väga maitsev oli, soovitan. Seda on väga kerge ka teha.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kaneeline keeks

See kergelt valmiv keeks on näide sellest, et lihtsatest koostisainetest saab imemaitsva krõmpsuva kaneelikattega kohvikõrvase.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.