See kergelt valmiv keeks on näide sellest, et lihtsatest koostisainetest saab imemaitsva krõmpsuva kaneelikattega kohvikõrvase.

Kaneelitäidis:
  • 85 g suhkrut
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
Tainas:
  • 180 g suhkrut
  • 280 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 1 muna
  • 2,4 dl piima või keefiri
  • 80 ml õli

Sega kaneelitäidise jaoks suhkur ja kaneel, pane kõrvale. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel.

Klopi lahti muna, sega juurde piim, õli. Tee jahusegu keskele süvend, lisa munasegu. Sega ühtlaseks, aga mitte liialt palju. Vala pool taignast pikliku keeksivormi, raputa peale kolmveerand kogust kaneelitäidist.

Seejärel vala peale ülejäänud tainas, kõige peale raputa järelejäänud kaneelitäidis. Pane 180-kraadisesse ahju ja küpseta u. 40-50 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)