Kaneeline keeks

See kergelt valmiv keeks on näide sellest, et lihtsatest koostisainetest saab imemaitsva krõmpsuva kaneelikattega kohvikõrvase.

Kaneelitäidis:

  • 85 g suhkrut
  • 2 tl jahvatatud kaneeli

Tainas:

  • 180 g suhkrut
  • 280 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 1 muna
  • 2,4 dl piima või keefiri
  • 80 ml õli

Sega kaneelitäidise jaoks suhkur ja kaneel, pane kõrvale. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel.

Klopi lahti muna, sega juurde piim, õli. Tee jahusegu keskele süvend, lisa munasegu. Sega ühtlaseks, aga mitte liialt palju. Vala pool taignast pikliku keeksivormi, raputa peale kolmveerand kogust kaneelitäidist.

Seejärel vala peale ülejäänud tainas, kõige peale raputa järelejäänud kaneelitäidis. Pane 180-kraadisesse ahju ja küpseta u. 40-50 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Jõulune puuviljakeeks
Järgmine postitus
Kaneeline õunakeeks
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jõulune puuviljakeeks

Magus, martsipani ja kuivatatud puuvilju täis apelsini-maiguline keeks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.