Suur ja kohev kaneeline õunakeeks.

  • 7 dl nisujahu
  • 1 spl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 3 dl õli
  • 4 dl suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 7 dl üsna suuri (1,3 cm) õunakuubikuid (3-4 suurt õuna)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • soovi korral 2 dl tükeldatud kreeka pähkleid

Sega kokku jahu, kaneel, sooda ja sool. Tõsta kõrvale. Mikserda õli, suhkur ja munad ning vahusta suurel kiirusel helekollaseks.

Sega mikseri keskmisel kiirusel vähehaaval hulka kuivained. Kalla taigna hulka õunad ja soovi korral pähklid, sega läbi. Lõpuks lisa vanilliekstrakt ning sega ühtlaseks tainaks.

Pane taigen ümmargusse ettevalmistatud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 60-70 minutit. Katsu valmisolekut tikuga (tikk peab jääma täiesti kuivaks).

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)