Hästi pehme ja mahlane õunakook, mis valmib ilma muna ja piimatoodeteta. Kook püsib hea mahlane ka järgmisel päeval.
- 100 g nisujahu
- 100 g speltajahu
- 1 dl + 2 spl suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2,5 dl sojajooki
- 1 dl rapsiõli
- 8-10 õuna
- 0,5 dl pohli
Koori õunad ja puhasta südamikest. Lõika sektoriteks ja sektorid omakorda pooleks. Peaksid saama paksemad õunaviilud. Jäta ootele.
Sega kausis jahud, 1 dl suhkurt ja küpsetuspulber. Lisa juurde õli, sojajook ja pohlad, sega taigen ühtlaseks. Taigen on üsna vedel. Kalla see 24 cm-se läbimõõduga koogivormi, mille oled seest küpsetuspaberiga vooderdanud. Säti peale õunad ja raputa peale 2 spl suhkru ja 1 tl kaneeli segu.
Küpseta 180-kraadises ahjus ca 35-40 minutit. Enne sööma hakkamist lase vormis jahtuda (kook on kuumalt pude). Kaunista pohladega.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)