Hästi krõbeda kattega purukook. Mahlases täidises kaneelised õunad.

Koogipõhi ja -täidis:

  • 6-8 õuna
  • 200 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid (või 80 g õli)
  • 200 g toorjuustu (või kohupiima)
  • 1 dl piima
  • 0,7 dl suhkrut
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Purukate:

  • 100 g nisujahu
  • 100 g mandlijahu
  • 1,25 dl pruuni suhkrut
  • 125 g võid

Purukatteks sulata või ja sega juurde kuivained. Sega puruseks, jäta jahtuma ja tõsta külmkappi.

Täidiseks sega toorjuust, piim, suhkur, sulavõi, jahu ja küpsetuspulbri segu. Määri taigen 23×33 cm suurusesse küpsetusvormi. Koori ja puhasta õunad, tükelda ja kata nendega taigen. Raputa peale pruun suhkur ja kaneel. Pudista peale purukatega ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuniks kook pealt täiesti pruun ja krõbe. Lase kümmekond minutit jahtuda ning serveeri.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)