Õrnalt kaneeline krõbe müsli, milles rasvaine asemel on siduvaks aineks õunapüree.
- 200 g jämedaid täistera kaerahelbeid
- 80 g päevalilleseemneid
- 40 g seesamiseemneid
- 120 g mandleid
- 2 tl kaneeli
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni
- 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
- näputäis soola
- 200 g õunapüreed (valmista ilma suhkruta)
Haki mandlid veidi väiksemaks. Sega kõik koostisained omavahel.
Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 160-kraadises ahjus u. 30-40 minutit. Iga 10-15 minuti järel sega müslit. Ahjust võttes sega hoolega müslit, nii väldid suuremaid tükke. Jahuta ja pane klaaspurki hoiule.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)