Mandlipärg

Külmad talveõhtud teeb magusaks see isetehtud pehme mandlimaitseline pärg koos suure tassi teega.

  • 75 g võid
  • 25 g presspärmi
  • 6-8 dl nisujahu
  • 1,5 dl piima
  • 1 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,25 tl soola

Täidis:

  • 100 g martsipanimassi
  • 1 dl aprikoosi-või õunamarmelaadi

Määrimiseks:

  • 1 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut

Peale raputamiseks:

  • 1 dl mandlilaaste

Sulata või, jahuta.

Lahusta pärm toasoojas piimas, lisa muna, suhkur, kardemon, sool ja pool jahust, sega ühtlaseks.

Sõtku juurde ülejäänud jahu ja sulatatud või. Lase kerkida, kuni maht on kahekordne.

Riivi martsipanimass jämedalt. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri sellele marmelaad ja raputa peale martsipan. Keera rulli ja lõika 3-4 cm laiusteks tükkideks. Pane need 24 cm läbimõõduga vormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase kerkida, määri vanillsuhkruga lahtilöödud munaga ja riputa peale mandlilaaste. Küpseta 175-kraadises ahjus u. 35 minutit.

Sellest kogusest saab kaks väikest pärga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kasuta kõrge mandlisisaldusega martsipani (vähemalt 50% mandleid), siis on ka martsipani maitse hästi tunda.

Retsept: Nutika perenaise kokaraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kohupiimakringel õunte ja jõhvikatega
Järgmine postitus
Kaneeli-kõrvitsa pidusai toorjuustu glasuuriga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiimakringel õunte ja jõhvikatega

Mahlase kohupiimatäidisega kringel on kindel valik pidulauale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.