Alustame õunahooajaga! Üks peenemat sorti kook, mida sobib hästi süüa hapukoore või vaniljejäätisega.
- 350 g nisujahu
- 200 g võid
- 2-3 spl vett
- näpuotsaga soola
- 3 õuna
- 100g martsipani
- 2 spl suhkrut
- 50 g võid
Haki külmad võitükid nisujahu-soola segu sisse, mudi sõrmede vahel sõmeraks, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt tainaks (vajadusel lisa vett või jahu). Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Puhasta õunad südamikest ja lõika viiludeks.
Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks, pane ahjuplaadile, aseta peale õunaviilud, tükeldatud martsipan, tükeldatud võitükid ja puista üle 2 spl suhkruga.
Küpseta alumisel siinil 180-kraadises ahjus ca 55 minutit.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)