Mahlase täidisega kook muretainal.

Tainas:

  • 250 g nisujahu
  • 1 spl suhkrut
  • 150 g võid
  • 1 muna

Täidis:

  • 6 väiksemat sorti aprikoosi
  • 2 dl hapukoort
  • 1 munakollane
  • 1 muna
  • 40 g suhkrut
  • 2 peotäit vaarikaid
  • 2 spl röstitud mandlilaaste

Valmista muretainas. Selleks haki külmad võitükid jahu ja suhkru segu sisse. Sõtku kätega ja enne kui või on jahuga lõplikult segunenud, lisa muna. Sõtku ühtlaseks massiks, pane 22 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning aseta 30 min külmkappi ootele. Seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Vormi taina ääred fooliumiga, et need alla ei vajuks ja võimalike õhumullide tekkimisel suru need kahvliga õrnalt katki. 5 min enne küpetamisaja lõppu eemalda fooliumid ja küpseta ilma edasi.

Täidise valmistamiseks tuleb esmalt aprikoosid koorida. Selleks lõika nende põhjale x tähe kujuline lõige ja hoia neid mõni minut keema läinud vees. Peatamaks aprikooside küpsemist, pista nad seejärel külma vette ja tõmba noaga koor maha. Lõika aprikoosid pooleks ja eemalda kivid.

Sega munakollane ja muna suhkru ja hapukoorega.

Pane aprikoosid eelküpsetatud tainapõhjale ja aseta nende vahele vaarikad. Pane muna-hapukoore täidis ettevaatlikult lusikaga aprikooside ja vaarikate vahele, nii et aprikoose ära ei uputaks. Küpseta 175-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuniks täidisesegu on hüübinud. Kaunista ahjusttulnud kooki röstitud mandlilaastudega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)