Magusa martsipani maitsega mahlased õunasaiakesed maitsevad kõige paremalt ahjusoojalt.

  • 11 g kuivpärmi
  • 3 dl vett
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • näputäis soola
  • 85 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 500-650 g nisujahu
Vahele:
  • 3-4 suuremat õuna
  • 0,5 tl kaneeli
  • 2-3 spl suhkrut
  • 150 g martsipani

Sega jahu hulka kuivpärm, lisa ka sool ja kardemon. Lisa käesoe vesi, sulatatud või ja sõtku kuni tainas lööb käte küljest lahti, vajadusel lisa vähehaaval jahu. Lase tainal rätiku all soojas kohas kerkida kahekordseks.

Vahepeal valmista õunatäidis selleks koori ja tükelda õunad. Pane potti koos kaneeli ja suhkruga, kuumuta kuni õunad muutuvad pehmemaks. Võta pott tulelt ja jahuta täidis.

Rulli tainas nelinurkseks, kata õunatäidisega ja riivi peale martsipan (kõige parem on riivida külmikust võetud martsipani). Keera tainas tihedalt rulli ja lõika u. 2cm laiused viilud, aseta ahjuplaadile (või pane muffinipesadesse), lase kerkida u. 30 minutit. Raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus u.10-15 minutit.

Sellest kogusest saab umbes 2-3 plaaditäit saiakesi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)