Magusa karamellise kreemi, mahlaste maasikate ja õrna pähklimaitselise biskviidiga nisujahuvaba rull. Kreem  sisaldab alkoholi, mistõttu ära seda lastele serveeri.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl toortatrajahu

Kreem:

  • 200 g maitsetamata toorjuustu
  • 190 g keedetud kondenspiima
  • 2 dl 35% koort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 sl Vana Tallinna likööri
  • u. 150 g värskeid maasikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde tatrajahu ja sega ettevaatlikult segamini. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni biskviit on küps.

Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Tõmba enne all olnud paber ettevaatlikult ära ja lase jahtuda.

Kreemi tarvis vahusta toasoe toorjuust koos keedetud kondenspiimaga. Lisa vahustatud koor, vanilliekstrakt, liköör, sega läbi. Kata biskviit ühtlaselt kreemiga ja kata väikeste maasikatükkidega. Keera biskviit rulli ja lase seista jahedas kaks tundi kuni üleöö.

Soovi korral kaunista värskete maasikate, piparmündilehtede ja kondenspiima kreemiga.

Retsept: veidi muudetuna Lia Virkuse raamatust “Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal”, foto ja teostus: Marit Soobik

raamat_liatordid