jäätised / 06/29/2015

Jäätis karamelliste pähklitega

Krõbelt karamellise pähklilisandiga jäätis.

  • 2 dl 3,5% piima
  • 4 munakollast
  • 5 spl suhkrut
  • 2 dl 3,5% koort

Karamellised pähklid:

  • 1 dl pähkleid (sarapuupähklid või makadaamia)
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 spl võid
  • 1 tl kaneeli

Kuumuta piim keemiseni. Sega munakollased suhkruga. Nirista kuum piim munakollaste sisse, viimaseid pidevalt segades. Jahuta täielikult ja pane üleööks külmikusse. Sega juurde koor.

Karamellisteks pähkliteks haki esmalt pähklid väiksemaks. Kuumuta pannil või, lisa suhkur ja kaneel ning pähklid. Pruunista. Eemalda tulelt ja lase jahtuda, haki peenemaks.

Valmista jäätisemasinaga jäätis ja sega sisse pähklilisand.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Jäätis "Prantsuse pööris"
Järgmine postitus
Mustsõstrajäätis (ilma masinata)
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jäätis "Prantsuse pööris"

Maitsev, suvine ja kergelt nostalgiline jäätis, millesse sobivad samahästi nii maasikad kui vaarikad (või mõlemad korraga). Kes alkoholi ei soovi lisada, võiks marjasegu enne külmutamist jäätisemasinas valmis teha ning siis vanillikreemi hulka lisada, jääb kreemjam.

 

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.