supid / Tomatikogumik / 04/09/2014

Vürtsikas tomatisupp hakklihaga

Külma ilma supp ingveri ja tšilliga, mis annab tervist ja sooja.

  • 1 kg kooritud ja tükeldatud värskeid tomateid
  • 250 g segahakkliha
  • 1 suure pöidla suurune jupp peenelt hakitud värsket ingverit
  • 1-2 tk peenelt hakitud punase tšillipipra kauna
  • 1 suurem tükeldatud sibul
  • 2 keskmist riivitud porgandit
  • 2 peenelt hakitud küüslauguküünt
  • 0,5 l köögiviljapuljongit
  • õli
  • soola

Kõigepealt puhasta ja tükelda köögiviljad. Kuumuta keskmise suurusega paksupõhjalises potis õli, lisa sibul ja porgand, mõne hetke pärast ka küüslauk ja ingver. Kuumuta mõni minut, siis lisa hakkliha ja tšilli. Lase hakklihal pruunistuda, seejärel on aeg panna juurde tükeldatud tomatid ja kuum puljong.

Lase vaikselt keeda umbes tund aega, siis maitsesta soolaga ja serveeri värske saiaga.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Tomati-läätsesupp
Järgmine postitus
Juustune pirukas tomatiga (ilma põhjata)
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Tomati-läätsesupp

Kiirelt valmiv argipäevane ja pisut vürtsikas, soojendav supp.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.