Kõrvitsa-brüleekreemi kook

Kergelt kõrvitsane ja parajalt vürtsine kook, mille muudab hõrguks karamellistatud suhkrukate.

Muretainas:

  • 3 dl nisujahu
  • 125 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2-3 spl jääkülma vett

Täidis:

  • 1,2 dl kõrvitsapüreed
  • 4 munakollast
  • 1,5 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkurt
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl kardemoni
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • 0,5 tl soola

Näpi külmad tükeldatud võitükid jahu ja suhkruga ja enne kui või on jahuga lõplikult segunenud, lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Suru 24 cm-se koogivormi põhja ja äärtele ning aseta 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 220 kraadini. Küpseta põhja 7-8 minutit, kuniks see kergelt pruunistub. Võta ahjust ja jahuta.

Täidiseks sega munakollased suhkruga, lisa kõrvitsapüree, koor ja maitseained. Kalla jahtunud koogipõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta kook. Puista koogile õrn suhkrukiht ja karamellista see leeklambiga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Peedi-kõrvitsasupp
Järgmine postitus
Kõrvitsa-kookosekook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Peedi-kõrvitsasupp

Kaunis ja maitselt mahe püreestatud köögiviljasupp, millel on “täpiks i peal”cheddar tüüpi juust. Ideaalne külmaks talveõhtuks!

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.