Kergelt kõrvitsane ja parajalt vürtsine kook, mille muudab hõrguks karamellistatud suhkrukate.

Muretainas:
  • 3 dl nisujahu
  • 125 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2-3 spl jääkülma vett
Täidis:
  • 1,2 dl kõrvitsapüreed
  • 4 munakollast
  • 1,5 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkurt
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl kardemoni
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • 0,5 tl soola

Näpi külmad tükeldatud võitükid jahu ja suhkruga ja enne kui või on jahuga lõplikult segunenud, lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Suru 24 cm-se koogivormi põhja ja äärtele ning aseta 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 220 kraadini. Küpseta põhja 7-8 minutit, kuniks see kergelt pruunistub. Võta ahjust ja jahuta.

Täidiseks sega munakollased suhkruga, lisa kõrvitsapüree, koor ja maitseained. Kalla jahtunud koogipõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta kook. Puista koogile õrn suhkrukiht ja karamellista see leeklambiga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)