Kiirelt valmiv soojendav supp, millele annavad vürtsi india maitseainesegu garam masala ja tšillipiprad. Kogused neljale.
- 1 dl punaseid kiirkeedu läätsi
- 1 suurem porgand, hakitud peeneks
- 400 g purustatud tomateid
- 3 spl taimeõli
- 1 tl garam masala’t
- 2-3 tšilli pipra kauna (olenevalt vürtsikusest), sõrmede vahel purustatud
- 1 liiter köögiviljapuljongit
- maitsestamiseks soola
- serveerimiseks hapukoort
Kuumuta potis õli, lisa garam masala ja kuumuta maitseainesegu 10 sekundit, et see õli korralikult maitsestaks. Lisa purustatud tšillipipra kaunad, sega ja lase veel 5 sekundit maitsestuda. Lisa porgandid ja läätsed ning prae need õli sees (ca 20 sekundit). Lisa kuum köögiviljapuljong ja keeda kuniks porgandid ja läätsed on pehmed (ca 10-15 minutit).
Eemalda tulelt ja püreesta saadud segu. Lisa purustatud tomatid, tõsta pott tagasi tulele ja kuumuta keemiseni. Vajadusel lisa soola. Serveeri hapukoorega, mis tasakaalustab supi vürtsikust.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Laur
Oh kui oleks ometi tervislikud supiretseptid mis ei sisalda seda komponenti “puljong”. Kust ma seda köögiviljapuljongit pean niimoodi lambist võtma? Keedan teise supi valmis, viskan tahke osa ära ja vedela kallan selle supi sisse?
Eva@Perenaine
Puljongit kui sellist tehakse teadaolevalt ka tänapäeva kodudes. Keedetakse suurema ports ja pannakse sügavkülma.
Teine, kiirem variant on teha puljongikuubikust ning tervislikemaid (ehk ilma lisaaineteta) variante leiab ökopoodide riiulitelt.
Head supikeetmist!
Vürtsikas tomatisupp läätsede ja porganditega | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]