Kiirelt valmiv soojendav supp, millele annavad vürtsi india maitseainesegu garam masala ja tšillipiprad. Kogused neljale.

  • 1 dl punaseid kiirkeedu läätsi
  • 1 suurem porgand, hakitud peeneks
  • 400 g purustatud tomateid
  • 3 spl taimeõli
  • 1 tl garam masala’t
  • 2-3 tšilli pipra kauna (olenevalt vürtsikusest), sõrmede vahel purustatud
  • 1 liiter köögiviljapuljongit
  • maitsestamiseks soola
  • serveerimiseks hapukoort

Kuumuta potis õli, lisa garam masala ja kuumuta maitseainesegu 10 sekundit, et see õli korralikult maitsestaks. Lisa purustatud tšillipipra kaunad, sega ja lase veel 5 sekundit maitsestuda. Lisa porgandid ja läätsed ning prae need õli sees (ca 20 sekundit). Lisa kuum köögiviljapuljong ja keeda kuniks porgandid ja läätsed on pehmed (ca 10-15 minutit).

Eemalda tulelt ja püreesta saadud segu. Lisa purustatud tomatid, tõsta pott tagasi tulele ja kuumuta keemiseni. Vajadusel lisa soola. Serveeri hapukoorega, mis tasakaalustab supi vürtsikust.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)