Martsipanine porgandi-apelsinikeeks

Oranžikas-kollane kaunis keeks, milles tuntavad nii apelsini, ingveri kui ka martsipani maitsed. Ideaalne jahedama ilma küpsetis.

  • 150 g toasooja võid
  • 150 g riivitud martsipani
  • 1 dl suhkrut
  • 1 apelsini koor ja mahl
  • 3 munakollast
  • 2 suurt porgandit
  • 3 cm-ne tükk ingverit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3,5 dl nisujahu

Vahusta toasoe või martsipani ja suhkruga. Riivi porgandid ja ingveritükk ning vala võisegusse. Riivi lisaks tainasse ühe apelsini koor ja pigista ka apelsinimahl porgandimassi sisse.

Eralda munakollased ja -valged. Lisa munakollased tainasse, sega ühtlaseks (munavalgeid ei lähe selles retseptis tarvis). Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa ka see. Kalla taigen keeksivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit.

Retsept: Maru, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Vürtsikas läätse-porgandisupp
Järgmine postitus
Datlileib
4 Kommentaari

January 6, 2015

Kuna oleme kodus keekside fännid, siis proovisime teie retsepti ka ära.
Vägagi maitsev sai ja kindlasti küpsetame veel aga lisasime veel pistaatsia pähkleid ka natukene juurde.


February 7, 2017

Hästi mõnus kuldkollane keeks, soovitan! Keeks väga palju ei kerki, suhkrut lisaksin järgmine kord veidi vähem, kuna martsipan annab ka magusust.


February 11, 2017

Kui suur on vorm selle keekis jaoks?


    February 12, 2017

    26×11 cm (pealt mõõtes)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Vürtsikas läätse-porgandisupp

Kiirelt valmiv soojendav supp, millele annavad vürtsi india maitseainesegu garam masala ja tšillipiprad. Kogused neljale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.