Tõeliselt mahlane lasanje köögivilja- ja juustutäidisega.

  • 12-15 lasanjeplaati
  • 400 g purustatud tomateid
  • 400 g külmutatud spinatit
  • 0,5 suvikõrvitsat
  • 4 dl kohvikoort
  • 1 spl jahu
  • soola, pipart
  • 100 g riivjuustu
  • 150 g pehmet juustu (näiteks Kalamatsi toorjuust või mozzarella)
  • praadimiseks ja määrimiseks õli

Sulata spinat ja nõruta sõelal, pressi välja võimalikult palju vedelikku. Kuumuta koor keemiseni, maitsesta soola-pipraga. Sõelu pidevalt segades sisse jahu ja kuumuta, kuniks kaste pakseneb. Eemalda pliidilt ja sega sisse spinat.

Haki suvikõrvitsad ning prae pehmeks.

Määri ahjuvorm õliga ning tõsta alumiseks kihiks spinatikaste. Kata lasanjeplaatidega. Tõsta peale purustatud tomatid (kui need ei ole maitsestatud, siis kindlasti tee seda) ja suvikõrvits. Kata taas lasanjeplaatidega. Aseta peale pehme juustu tükid ja spinatikaste. Kata lasanjeplaatide ja õhukese spinatikihiga.

Küpseta 185-kraadises ahjus ca 40 minutit. 10 minutit enne küpsetamise lõppu raputa peale riivjuust.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)